Friday, March 05, 2010

My New Gadget

Dicatat oleh: Sue Hanbal Jam: 7:50 AM
Salam kepada semua... Ada cerita sedih yang Sue nak kongsikan di sini. Setelah hampir 4 tahun berjasa, akhirnya oven Sue telah menjadi 'weng'. Masa tengah bakar cupcake, tetiba berasap dan berbau hangit...huhuuhhu...Sedihnya. Masa tue dah dekat CNY. My cousin nak kawin on 14 Feb tue. So my aunt nak order 300 biji plain cupcake untuk 'door gift'. Lagi 2 hari sebelum hari kejadian, oven Sue buat perangai. Mana nak cari oven masa ni? Then my hubby pinjam oven my MIL tapi oven tu lebih kecik daripada oven Sue. Memang tak mampu nak bakar 300 biji cupcakes tue dalam masa yang singkat. Mau tak mau, hubby Sue pun call la my aunt mintak maaf kata tak boleh nak penuhi permintaan dia. Nasib baik my aunt kata takpa. Dia pun dah bakar 800 biji mini cupcake by herself. Boleh la Sue menarik nafas lega. Sue pun bagitau kat my mum. Seminggu lepas tue, my mum ajak Sue and hubby pi survey 'washing machine' untuknya. Kami pun pergi la ke kedai elektrik. Sampai kat sana, my mum kata pilih la sekali oven yang Sue nak. Halamak...bestnya! So inilah oven yang Sue pilih. Anyway, terima kasih mak!!! Saaaaayang mak...mmmmuahs!

Photobucket

0 komen:

Post a Comment

 
Gorgeous Beaches of Goa